Merit, Vreau si Pot! marca inregistrata …

Prima oara la un astfel de eveniment. Este cel de-al patrulea organizat de Accelera. Mi-am spus ”Ce pacat, pe celelalte trei le-am ratat!”.

Managementul Echilibrului – tema de baza, iar prezentarile inspirate, foarte inspirate, variatiuni ale acesteia. Sloganul de la inceput pina dincolo de sfarsit a fost HAPPY! Zambeam si cand am ajuns acasa, chiar si acum cand scriu aceste randuri, la cateva zile dupa participarea la seminar. HA!

Seminariile Merit, Vreau si Pot sunt seminarii FREE, scurte si eficiente, pentru oameni ambitiosi si de bun simt. Asta da, responsabilitate sociala! Bravo Accelera, pentru asumarea unui rol educationalo-transformational al Romaniei. Este nevoie de o astfel de miscare, care te atrage si te impinge, in acelasi timp, catre MAI BINE, dar MAI ECHILIBRAT.

Sapte strategii, Doamne, si toate sapte, care mai de care mai interesante. Si, in fond, foarte la indemina noastra; sau mai bine zis, la atitudinea si comportamentul nostru, indiferent ca am fost, suntem si vom fi loviti de sindromul Merit, Vreau si Pot sau nu. Iata-le, mai jos, percutante si de aplicat:

1. Strategia ECHILIBRULUI (intre placere si profit si, as mai adauga eu inca un element, imi permit sa o fac, acela al daruitului, impartitului cu ceilalti/pentru ceilalti…)

2. Strategia SCHIMBARII (accepta schimbarea, ca pe ceva firesc si fa ceva pentru asta!).

3. Strategia PLACERII (fiti intotdeauna pozitivi si gasiti partea plina a paharului, caci 80% din problemele de sanatate sunt cauzate de STRES).

4. Strategia IDENTITATII (Cine sunt acum? Cine vreau sa fiu? Dati raspunsurile numai cu o mentalitate de INVINGATOR).

5. Strategia IMAGINII (imaginea ta este un bun de nepretuit. Deci, fii congruent intre ceea ce ARATI, SPUI si FACI).

6. Strategia ALIANTELOR (”Fa parteneriate doar in sus!”).

7. Strategia PROFITULUI (nu uita sa castigi pe merit si pe … etic, din ceea ce stii si faci. Nu doar in termeni de bani… Exista multe alte monede…).

Eu as mai plasa doua ingrediente in aceasta supa delicioasa, de viata buna si implinita:

8. Strategia RESURSELOR (exploreaza-ti cu drag resursele proprii si ale celor din jurul tau si foloseste-le cu intelepciune si cu echilibru. A nu se citi ”exploateaza-ti” resursele…).

9. Strategia RABDARII (”Cand treci un pod? Cand ajungi la el”).

Pentru un antreprenor social, pentru un inovator social, aceste strategii sunt MINA DE AUR.

Cu drag, un participant, un prieten si, sper, in curand, un colaborator al Accelera si al Merit, Vreau si Pot.

Viorica Ghinea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *